Blog,  Nederlands,  Promotie Eerste Aarde

Cover reveal: sci-fi thriller “EERSTE AARDE”

Voortgang van EERSTE AARDE

Ongeveer een jaar geleden, nadat ik mijn eerste boek geschreven had, begon ik aan mijn verhaal EERSTE AARDE. Ik had weer heel veel zin om, na een lange tijd van herschrijven en editten, weer aan iets nieuws te werken. Dat proces was me er weer eentje en ik was vergeten hoe leuk het is om zo’n verhaal uit te denken en op papier te krijgen. Nadat de eerste versie voltooid was ben ik direct gaan herschrijven en om een lang verhaal kort te maken (deze post, niet mijn boek) wordt hij momenteel door enkele betalezers gelezen. Hierdoor kon ik mij mooi concentreren op de kaft!

Belang van een kaft

Als lezer vind ik een kaft altijd heel belangrijk. Een boek waarvan ik weet dat hij goed is moet wel een mooie kaft hebben wil ik hem kopen. Hij komt immers, uiteraard, in de verzameling. Ik weet dat dat nergens op slaat, maar ik vind het nou eenmaal een belangrijk aspect. Als je daarnaast vluchtig in een boekenwinkel langs oneindig lange rijen aan boeken loopt, dan moet een boek er ook visueel uitspringen om jou te stoppen en je aandacht vast te grijpen. Dit gebeurt mij regelmatig en ik sta dan altijd even stil bij het feit waarom stop ik voor dit boek? Ik hou nou eenmaal van het genre science-fiction; dus alles met robots, digitale elementen, of planeten trekt mijn aandacht uberhaupt. Maar ook kaften waarbij less = more gehanteerd wordt.

Moeite van een keuze

Het bedenken van een kaft blijft ontzettend lastig, maar een zeer leuk gedachtenexperiment. Probeer je boek samen te vatten in een beeld, of meerdere elementen in dat beeld. Wat voor kleur gebruik je? Voor de kaft van EERSTE AARDE had ik al vroeg bedacht dat ik rood, zwart en wit wilde gebruiken. Dat waren kleuren die in mijn hoofd zaten bij het schrijven (ja ja, zwart en wit zijn geen kleuren, ssst). Het boek gaat voornamelijk over een jongen en ik wilde hem er ook op hebben. Daarnaast moest het geheel iets brengen wat begrepen zou worden wanneer het boek uit was maar wat ervoor al moest prikkelen. Nou ik hoop dat dat gelukt is.

Reveal

Dit is hem dan uiteindelijk geworden.

Cover reveal sci-fi thriller EERSTE AARDE
Cover Reveal van sci-fi thriller EERSTE AARDE

Het zelf willen doen

Alles binnen het creatieve proces van het schrijven van een boek tot aan de omslag wil ik zelf doen. Dit komt omdat ik alle facetten gewoon heel leuk vind. En als je dan zelf publiceert heb je die keuze ook en houdt niemand je tegen :P.

Synopsis: EERSTE AARDE

Vier mensen leven een ogenschijnlijk normaal bestaan totdat er op een dag een mysterieuze man op social media verschijnt die hen – en alle mensen op aarde – verkondigd dat de wereld waarin zij leven niet is wat zij altijd gedacht hebben. Wanneer hij tijdens een toespraak uit de doeken doet wat hen wacht na de dood, breekt er een wereldwijde paniek uit, waarin men tot het uiterste zal gaan om in leven te blijven.

Volg de voortgang

Wil je op de hoogte blijven van het boek (binnenkort post ik het proloog), volg me dan op Instagram, Facebook, of schrijf je gewoon in voor de nieuwsbrief.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *