Over mij

Een paar jaar terug kwam mijn oudste dochter naar me toe met een stripboek dat zij had gemaakt. Een zelfverzonnen verhaal (over een meisje dat bang was om te zwemmen) inclusief tekeningen die het geheel uitbeeldden. Ik vond het fantastisch, maar het maakte naast trots nog wat anders in me los namelijk: een herinnering. Ik dacht terug aan hoe ik vroeger precies hetzelfde deed. Ik schreef ook korte verhalen en maakte stripboekjes en een gevoel van vrijheid en creativiteit kwam weer helemaal terug gekropen.

Ik vroeg me af waarom ik eigenlijk nooit meer schreef. Als tiener schreef ik misschien nog wel wat donkere songteksten (toen ik nog rockster wilde worden), maar verhalen niet meer en dat terwijl ik continue aan het lezen was. Misschien kwamen er serieuzere dingen op mijn pad zoals volwassen worden of iets in die trant, waardoor mijn verhalen (en mijn droom om rockster te worden) aan de kant werden geschoven. Dus toen ik me bedacht dat volwassen worden waarschijnlijk toch niet meer ging lukken, of ik in ieder geval niet langer wilde wachten, besloot ik om de pen (fictief) maar weer op te pakken.

Wat er toen gebeurde was voor mij een wonder want de verhalen, van boeken tot short stories, vlogen eruit en ik voelde weer die vrijheid en die oneindige put aan mogelijkheden die ik als kind ervoer. Het nam me volledig in beslag. Mijn eerste boek is momenteel af en ik zou liegen als ik niet hoopte dat mijn werk ooit door anderen gelezen zou worden. Gelukkig heb ik mensen om me heen (zoals mijn vrouw en kinderen en vrienden) die zich ervoor interesseren en laat deze website nou een begin zijn om de verhalen nog verder de wereld in te gooien. Ook al komen ze uiteindelijk misschien weer terug gedwarreld, mijn jonge zelf zou in ieder geval trots zijn geweest!