Blog,  Nederlands,  Promotie Eerste Aarde,  Schrijven

Boek Trailer: EERSTE AARDE

Bekijk hier de Boek Trailer van EERSTE AARDE, een sci-fi thriller over vier mensen wiens levens niet is wat het lijkt. Wanneer er een mysterieuze man op social media verschijnt en hen, met bewijs, laat zien wat hen wacht na de dood, breekt er een wereldwijde paniek uit, waarin ze moeten vechten om in leven te blijven.

Boek Trailer voor Self Publishing

Wat is er beter dan een boek te promoten door middel van een sfeerimpressie?

Door de opkomst van Kunstmatige Intelligentie, is het nu mogelijk om met een klein budget jouw eigen boek trailer te maken.

Iedere auteur, die zijn/haar eigen boeken uitgeeft als self-publisher, weet dat promotie van het boek cruciaal is om lezers te vinden. Denk hierbij aan mensen betrokken maken bij het schrijfproces, het introduceren van de kaft of enkele proef hoofdstukken online beschikbaar te maken. Maar in deze tijd waarin online media steeds meer gericht is op de visuele kant, zijn er andere mogelijkheden te ontdekken, namelijk: Video.

Een gebruik van een Boek Trailer om een boek te promoten, is al enkele tijd in opkomst en wordt voornamelijk door grotere uitgevers ingezet, om zo hun boeken meer onder de aandacht te brengen. Dit vergt normaal gesproken een flink budget en is voor de gemiddelde self-publisher niet aan de orde. Maar met de opkomst van Kunstmatige Intelligentie, wordt het gemakkelijker om beeldmateriaal te ontwikkelen vanuit je luie stoel met minimale kosten.

Creatief

De mainstream ziet het gebruik van AI niet altijd als een creatief proces, je laat immers de Kunstmatige Intelligentie voor je werken, maar ik ben het daar niet mee eens. Het gehele proces van het visueel laten creëren van je eigen personages, de werelden, etc, vergt een dualoog tussen jou en de algoritmen. Het maken van een volwaardige trailer voelt net zo creatief bevreidend als het plotten, schrijven, of ontwerpen van de kaft; het is onderdeel van het creatieve proces.

Een kijkje in deze Boek Trailer

Voor de trailer van EERSTE AARDE heb ik gebruik gemaakt van de volgende middelen:

Midjourney (text-to-image) – voor de stilstaande beelden

In Midjourney kun je tekst omzetten naar beeld. Je geeft een omschrijving en de AI geeft jou een unieke afbeelding. Je kan het gratis testen, maar voor 10€ per maand kan je hier volledig mee aan de slag.

Gen-2 (text-to-video)- voor bewegend videomateriaal

Runway’s Gen-2 staat nog in de kinderschoenen en het is niet makkelijk om hier bruikbaar beeldmateriaal mee te genereren. Vandaar dat mijn shots allemaal vrij donker zijn :D. Door middel van tekst to video, kun je een omschrijving typen van wat je wilt zien en laat Gen-2 hier een korte video van zien.

Je kan enkele seconden gratis laten ontwikkelen, maar voor zo’n 12€ per maand kun je er veel meer uithalen.

Pixamotion – voor het animeren van stilstaande beelden

Midjourney afbeelding Boek Trailer

Leuk om hier je Midjourney afbeeldingen wat animatie te geven. Werkt vooral goed met rook, wolken, water, wind, etc. Het is even wennen aan hoe het werkt, maar probeer het eens. Voor 2€ kun je het een maand lang gebruiken.

Canva – voor de algehele editting en audio van de trailer

Boek Trailer in Canva

Canva is fantastisch voor al jouw design wensen. Je kan er video’s, afbeeldingen, collages, presentaties, flyers, social media posts, of wat dan ook mee maken. Alles met vooringestelde templates en hulpmiddelen. De video’s kun je bijvoorbeeld ook weer in alle formaten maken voor: reels, FB posts, IG posts, Youtube, noem maar op.

Het is gratis te gebruiken, maar de Canva Pro variant (12€ pm) laat je ook audio selecteren en afbeeldingen uit hun stock database, erg handig!

Gebruik boek trailers voor jouw promotie

Doe met deze info wat je wilt! Veel succes met het maken van jouw eigen boek trailer, en laat een comment achter als je hier wat aan hebt gehad.

Maar het allerbelangrijkst: koop EERSTE AARDE als je dat nog niet hebt gedaan xD.

Grts!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *